Specialist inWordpress websiteswebshopswebhostingwebsitebeheer

HOW TO: Website migreren van flywheel naar andere webhosting

Wie Flywheel kent weet dat het een goede hostingpartij is voor professionele wordpress websites en woocommerce webwinkels. De kosten die daar tegenover staan zijn fors maar dan heb je wel wat. Meestal is het niet nodig om deze “super” hosting te gebruiken. Een webhosting pakket van Studio55 is bijvoorbeeld prima geschikt voor de meeste websites en webwinkels.

Om een Flywheel website te migreren naar elke andere webhosting adviseer ik de volgende stappen:

 1. Installeer de (gratis) plugin “All-in-One WP Migration” naar je hudige Flywheel website en je nieuwe wordpress installatie.
 2. Installeer de (gratis) plugin “Force Generate Thumbnails” naar je nieuwe wordpress installatie.
 3. Maak een export bestand aan met de “All-in-One WP Migration” plugin
  1. Voeg een regel toe: Find’ your development site name (b.v. mijnlivesite.nl) and ‘Replace’ with your production site name (b.v. mijnnieuwesite.nl).
  2. [Optioneel] Voeg een regel toe: ‘Find’ your development site database prefix and ‘Replace’ with your production site database prefix. Dit is alleen nodig als de databse prefix (normaal WP_ anders is in de nieuwe database)
  3. Export naar “File” (dit is gratis met de plugin)
  4. Download het bestand dat ik aangemaakt naar je computer
 4. Voer op de nieuwe website met de plugin  “All-in-One WP Migration” een import uit. In de pop-up kun je het bestand wat je net hebt gedownload slepen of uploaden
  1. Verifieer de installatie na oploaden en uitvoeren.
 5. Check de media-library. Als er geen thmbnails in staan kun je eenvoudig met “force Generate Thumbnails” nieuwe thumbnails genereren.
 6. Done!

Wilt u dit laten uitvoeren of zoek je een goede webhosting voor je wordpress website? > neem contact op!

Scroll naar boven